2013-03-08
Újabb nyert csata. Ezúttal a nagyhírű PR-Park Kft ellen. Akinek nem lenne világos, ez az egyik nagy parkoló cég a sok közül mely Budapest területén „tevékenykedik”
A sztori a következő. Még 2012-ben kaptam ettől a kedves cégtől egy levelet, mely szerint jegy nélkül parkoltam ..blaablaablaa talán a VII. Bethlen utcában. Mivel minden esetben SMS-el parkolok, értelemszerűen nem volt a kezemben sok minden, de fent tartottam a lehetőséget hogy nem ment el az SMS, fennakadt vagy fene tudja. A társaság levele szerint a parkolás és a levél kelte között 20 nap telt el. A dolog pikantériája, hogy ha 15 napon belül megkapom az értesítőt, akkor 12*440=5280 forint pótdíj megfizetésével le is tudhattam volna. De a kedves társaság szépen kivárta a 15 napot majd értesített, hogy mivel 15 napon belül nem fizettem be (hiszen nem is tudtam róla) így a pótdíj 40*440=17600 forint és fizessem be különben behajtják, kerékbe törnek és máglyán égetnek meg. Persze vissza jeleztem nekik hogy ezt így ebben a formában nem fogadom el, vigyék szépen bíróságra és ragaszkodom hozzá hogy engem is beidézzenek a tárgyalásra, álláspontomat megvédendő. Ezt követően nagy csend. Majd egyszer 2012 végén kapok egy fizetési meghagyást a közjegyzőtől, mely szerint fizessem be a parkolási társaságnak a fent említett össze+ilyen díj, olyan jutalék, amolyan illeték keverékét ami ekkor már kb. 35.000 forint volt. Természetesen ellenvetést nyújtottam be, kiemelve hogy elképzelhetően tartom hogy nem ment el az SMS, ebben az esetben az alap büntetést (5280 forintot) hajlandó is vagyok megfizetni a társaság részére. De a 15 napon túli pótdíjat, értesítés hiányában nem. Ráadásul a társaság belső rendszerében telefonszám alapján nem nehéz leszűrni hogy évente minimum 150 alkalommal vettem is tőlük jegyet, így ezt a kimutatást kérném a cégtől a tárgyalásra elhozni, igazolandó jóhiszeműséget. Nos ezt visszaküldtem a közjegyzőnek, erre tegnap érkezik egy levél a pesti központi kerületi bíróságtól, hogy a közjegyző megkapta az ellentmondást és jelezte a parkolási társaság felé hogy ez bizony perré alakult. Szedjék össze a papírjaikat, fizessék be a perköltséget és csapjunk bele.
Valamit sejthetett a társaság mert ezen a ponton szépen visszakoztak és kiszálltak az ügyből. Így a bíróság február 22.-én lezárta az ügyet, és innentől ezzel kapcsolatban engem békén hagynak.
Valószínű az az 5000 forint már nem ért nekik annyit hogy azért bíróságra szaladgáljanak mivel én csak a 15 napon túli részt kifogásoltam meg, az meg jó eséllyel megállt volna a részemre.