2013-02-26
Mint ahogy arra számítani lehetett az Ariana Bautex ismeretében, meg kifogásolták a bíróság fizetési meghagyását. Egyúttal kérték a két tanujának meghallgatását is. Ezen két tanú szerepe az lenne hogy megpróbálják úgy felvázolni az esetet, mintha a munkás nem jutott volna be a házba elvégezni a szerződésben vállalt munkákat. A vicces a dologban hogy az ő két tanúja közül az egyik a takarítónő akivel a vitatott 4 napból hármat együtt takarítottuk a lakást, a másik tanú pedig az állítólagos munkás aki állítólag nem jutott be a lakásba. (úgy hogy közben a feleségével bent takarítottunk... Hogy is van ez??)
Az már külön érdekesség hogy szombaton a villanyszerelő be tudott jönni, aki pár kapcsolót és pár aljzatot felszerelt. Vasárnap a munkalap tanulsága szerint az ELMÜ is be tudott jönni, kicserélendő az egyik megszakítót, valamint a vízvezeték szerelő is bejutott, igaz ő csak annyit tudott tenni hogy felmérje miből mennyi kell és mondta hogy másnap (hétfőn) jön vissza. Ezért hétfőn szabadság (igazoltan a bíróság előtt) de nem jött senki mert a vízvezeték szerelőnek kórházba kellett mennie. (pfff). Ez volt a határidő a munkák teljesítésére, de gyakorlatilag szinte semmi nem készült el. Feleségemmel és a takarítóval takarítottunk 3 napig, és a villanyos által felszerelt pár kapcsoló volt meg. Erre még meg is fenyegetett hogy fogjuk be a pofánkat különben rosszul járunk. Meg lehet ezek után lepődni ha felmondom a szerződést? Mivel másnap (már a határidő után) több szabadnapot nem tudtam kivenni, anyám meg úgyis törött lábbal volt betegállományban, és egy kulcs még mindig a tulajdonosnál volt, beültettük anyámat a lakásba. Persze megint semmi nem történt, senki nem jött egész estig amikor megjelent a vizes, és bekötötte a vizet. Megjelent pár hórukk és felcsavaroztak valami konyhaszekrény féleséget és késő este begjelent a tulaj, majd betolt valami lomtelepi tűzhelyet a konyha sarkába.
22-én semmi nem történt, csak az ingatlanost hívtuk ki hogy tisztában legyen az állapotokkal.
23-án pedig megszállták a házat a munkások, de sokmindent nem tudtak csinálni mert az ajtók megvetemedtek, nem lehetett beállítani őket, pár ajtó hiányzott is amiket nem lehetett pótolni, a biztosítékot leverő kapcsolókkal nem tudtak mit csinálni, a fürdőszoba munkákkal szintén, .. De itt már nem is érdekelt mert délre jött a költöztető kocsi és mivel az ürgét nem tudtuk elérni, dokumentálva mindent, elmentünk.
Az új pikantéria, hogy benyújtott egy kárigényt is valami telefonkábel leszerelését illetően. (ami egy coax a kábeltévések által) és 12 kis „U” szeggel volt a falban. De mivel sem a telefonra, sem az SMS-re nem reagált, és a tértivevényes leveleket sem vette át ezen igényét követően, nem tudom mire fog menni. Meglátjuk március 21-én
J