2011-05-08

Elég rég volt érkezésem, kapacitásom leülni és mondatokat faragni. Normál esetben ebben a rohanó világban az ember csak átsiklik a napi bosszúságok között. Aztán elhúz pár hétre a városból / országból és megérzi hogy mi is hiányzik az emberi viselkedéshez. Ahhoz hogy az itt élők valóban szeressenek itt élni. Erről jut eszembe drága kormányunk hazacsábító kampánya melyben előnyként hozták fel a túró rudit, a jó csajokat és pasikat, (már csak a nagymama receptje szerint készült trüttyölt ratyli hiányzott volna a listából) Viszont eme  impozáns felsorolásból egy dolog nagyon hiányzott. Az általam megkérdezett, kint élők túlnyomó részénél, az indok amiért inkább kint mint itt, előkelő helyen szerepelt a környezet. Az emberek viselkedése, hozzáállása. Talán ha a pontok között ígértek volna olyasmit hogy Budapest lakosságának a tirpák (csak) 35%-át fellövik azonnal a holdra, jobban elgondolkodtak volna a kint élő fiatalok.

Miért mondom ezt? Aki nem érti, javaslom mozduljon ki kocsival, leginkább péntek vagy szombat este. Mivel elég régóta élem életem nagy részét autóban, főleg a városban, rendelkezem viszonyítási alappal. És sajnos azt látom hogy az elmúlt 6-7 évben, nemhogy nem javult, de inkább romlott a helyzet. Így fejlődik vissza a jó Magyar autós társadalom a papucsállatka szintjére.

Gondolom nem kell részletezni hogy Magyarországon kívül a világban mindenhol kötelező az index. Itt az autósok 80%-a inkább bízik a telepatikus képességekben (idézett egy taxistól: Miből gondoltad hogy nem akarok besorolni?)

Rövid eszmefuttatásom itt el is ért a bejegyzés valós okához. Tegnap (szombat) este úgy alakult hogy asszonyt és pár barátnőjét bevittem a nyugatihoz kicsit szórakozni, majd hajnalban mentem vissza értük.

Az hogy a kőrúton a tuskó taxis minden egyéb nélkül megáll mert utasra vár! (nem felveszi, csak vár rá) majd mivel ugye satuval állt meg, te 30 centire mögötte tudtál megállni, így kikerülni sem tudod, és ha rádudálsz, csak kiszáll egy kiadós qrva anyázásra, szóval ezt lenyelem. nem első és nem második eset, de bőven túl van azon a határon amennyiért mondjuk Angliában 10 jogsit bevonnának a kamera felvételek alapján.

De az hogy hajnal 4-kor az Orczy úton a nagyvárad tér felé, én a külső sávban, a belsőből pedig a ta(hó)xis utassal egyszer rám húzza a kocsit index nélkül mert a belső sávban 60-al haladó teherautó neki lassú. Ennek következtében lehúzza a kocsim elejét, majd padlógázzal menekülőre fogja, A teleki térnél a piros lámpán keresztül. Én persze a lehetőségek szerint utána, de kivárva a zöldet. Mivel itt lakom, tudtam hogy 3 másodperc és kizöldül és hogy az éjszakai lámpák indul-megáll-indulra vannak állítva. Szóval megyek utána, hogy azért betétlap vagy valami. A következő lámpa az orczy tér előtt megfogja. Én kiugrok, szaladok hogy megbeszéljük, közben a lámpa zöld. Én csak a csomagtartójára tudtam rácsapni hogy észrevegye, de padlógázzal elhúzott kb. 100 méterrel arrébb. Ülök vissza a kocsiba hogy megkérdezzem ezt mégis hogy gondolja, de ő a következő piros lámpán is (Orczy tér) elhúz a nagyvárad tér felé. És mindezt utassal mellette. Mit tudsz ilyenkor tenni? Hívod a rendőrséget? De mivel vérbajos az agyad hogy lehúzták a kocsidat, és a hidegvéred próbálod megőrizni hogy mégse törj össze valamit, a rendszám mind betű-számsor már csak a rövid távú ideiglenes tárolóban fér el. Az hogy egy fekete taxi utassal? Nagyon kevés. Ja és hogy ezért ülni hajnal 4-kor 2-3 órát (minimum) a kapitányságon? Na ezt nem éri meg. Szóval itt élünk.

Tirpákia. Én így szeretlek