2011-12-31
Nem szeretnék tanmeséket írni, vagy unalmas regények írásába fogni, de azért pár dolog felmerült bennem azzal kapcsolatban, hogy vajon biztos jó irányba megyünk? Most nem feltétlenül a politikáról beszélek, mert abban nyilvánvaló hogy nem. A gazdaság sem vitatéma, az is egyértelműen rossz iránybe megy. Ennek a legtisztább jele, hogy az euroban tartott megtakarításaim egyre többet érnek. De persze a többség nincs ilyen helyzetben, ezért általános értékelésként fejeztem ki gondolataimat.

Konkrétan egyrészt a jó Magyar idegenrendészetről ejtenék pár szót.
Az hogy nyáron megnősültem, ismerősök körében nem titok. Mind ahogy az sem hogy feleségen nem Magyar állampolgár. De még csak nem is EU-s. Ettől az apróságtól eltekintve boldogan élünk éldegélünk együtt immár több mint 3 éve. Ő 5 éve él Magyarországon, itt másoddiplomázott, szóval intelligens emberről beszélünk. Nos nyáron ugye összeházasodtunk. Most télen ő munkahelyet váltott, és ugye eddig először tanulmányi, majd munkavállalói vízumhoz kötött tartózkodási engedélye volt. Ehhez értelemszerűen kell lakcím ami az előző két albérletünk volt. Nyáron, a lentebb olvasható kavalkád miatt, először ideiglenesen egy panelbe majd anyémékhoz költöztünk és oda is jelentettük be. Mivel munkavállalói vízumon alapuló tartózkodási volt, minden munkahely váltásnál újra kellene regisztrálni. (a jelenlegije még 2 évig érvényes) de úgy gondoltuk, egyszerűbb a sima 5 éves tartózkodásit kiváltani, akkor 5 évig nyugtunk van az idegenrendészettől. 10.000 forint, minden papír OK. Erre 2 héttel ezelőtt, berendeltek mindkettőnket elkülönített kihallgatásra. Hmmmmm. fejenként 2-3 óra, 50 kérdés gyakran már a személyes szféra határait feszegetve. Például: "mit csináltak az első randin. Hol ettek és mit ettek" Szerencsére habár ezek régen voltak, mindketten emlékeztünk és 99%-ban ugyanazok a válaszok jöttek ki. Végeztünk (legalábbis azt hittem) erre tegnapelőtt este anyám hív nappal munkaidőben hogy ott járt az idegenrendészet és be akart menni a mi lakrészünkre. Amit ugye anyám nem engedett, miért is engedte volna. Feltettek neki is pár keresztkérdést majd elvonultak. De kérdezem én. Ez a fatökű, vízfejű banda mit gondol? Egy fiatal pár ahol mindkét fél dolgozik, vajon hol a fenében lehet napközben munkaidőben? Tegnap felhívtam őket hogy ha minden áron akarnak fényképezni, várom őket szeretettel előzetes egyeztetés után este 9 és reggel 6 között. Az az info jött erre vissza hogy ők csak napközben dolgoznak (bwahahaaaa mint ahogy mi is) így csak akkor tudnak jönni de minden esetben előre egyeztetnek (kivéve ugye most. Mert bár mind az én, mind feleségem telefonszáma megvan náluk, be vannak adva a kérvényekkel, rá vannak írva a kihallgatási jegyzőkönyvekre, lehet hogy épp nem volt elég keret a kártyájukon. Ki tudja.

Viszotn a jó hér a héten jött za úgyvédtől az Ariana Bautex ügyben, január közepe-vége felé ki lesz tűzve a tárgyalás időpontja :) Jihhaw :)