2012-01-03
 Na kérem. 

Drága idegenrendészetünk ismét remekelt.
Mint írtam korábban, feleségemnek csináljuk az egyébkként 5 éve meglévő és még 2 évig érvényes tartózkodási emgedély helyett egy sima 5 éves tartózkodásit.

Kihallgatás megvolt, múlt héten munkanap munkaidőben kerestek otthon és meg voltka lepődve hogyhogy nem vagyunk ott. Anyám, nagyon helyesen kipicsázta őket mivel nem engedte meg nekik hoyg a mi távollétünkben a szennyes ruhánkat, összegyűrt lepedőket fényképezgessék.

Ma viszont túltettek magukon. Délután becsengettek a szomszéd idős házaspárhoz, és mutattak nekik egy képet egy idős, rövid hajú ázsiai nőről, kérdezvén hogy ott lakik e nálunk. (feleségem fiatal és hosszú a haja). Miután mondta a szomszéd hogy nem ismeri a képen szereplő nőt, szépen jegyzökönyveztek valamit majd elmentek. Nagyon remélem a jegyzőkönyvben nem az fog szerepelni hogy "a képen szereplő Shi Wei nem lakik a bejelentett címen"
Holnap telefon, balhézás és jó lenne végre tudni mire megy ki ez az egész. Mert ha az a cél hogy pakoljunk és húzzunk el mindketten, akkor jó úton járnak. Annak ellenére hogy mindketten a relative jó fizetésnek köszönhetően nem kis összeget tolunk bele az államkasszába adók és egyéb járulékok formájában.