2008-02-14
Hati tahóságaink rovatba most hmmm hogy is mondjam, a kreatívan parkoló autósok viszik a fó vezérfonalat. Sokszor elmélázok hogy ha valóban annyi autó robban le a városban mint amennyi elakadásjelzőt látni, akkor ott valami gáz van a műszaki felülvizsgálatok terén. Az már külön szerencse ha mondjuk a teherautó épp ott romlik el ahol ki kell pakolni belőle. Jó persze elhiszem hogy nem egyszerű a parkolás ezekben az esetekben, de vajon miért nem lépnek fel a hivatalos szervek ezen intoleráns sofőrök ellen? Azért mert mindenki ezt csinálja? Akkor meg minek szabályok ha úgyis mindenki megszegi őket? Az egyszerű autós meg ugye mehet végig a szembe jövő sávban például a VII-ik kerület Damjanich utcában.


A helyszín VII kerület a Péterfy Sándor kórház mellett. Érdekes hogy itt rendszeresen parkolnak kocsik, mégsem igazán látok rajtuk bilincset. Pedig alig 2 utcasarokra található a Centrum Parkoló társaság épülete. Rendőrautó is gyakran megfordul itt.

És tőle alig 100 méterre ez a teherautó. VÉgülis le van szarva hogy a sávban mellette már nem lehetett elférni és a külső sáv teljesne megállt miatta. A sofőr békésen cigizgatatt a kocsi előtt.

Tipikus kép a Damjanich utcából. Jobb oldaon és bal oldalon egyarán "lerobbant" teherautók. Az már csak hab a tortán hogy a jobb oldalt távolban látható teherautó előtt egy másik "műszaki hibás" teherautót tehermentesítettek épp. Biztos csak azért hogy könnyebb legyen eltolni a többi autós útjából. :)

Kérjük ne álljon a kapu elé.... Ugyanmár. Az a bringásoknak szól.

Na ez egy friss kép. Ma délután a Gyömrői úton a gyorsforgalmi mellett. A képen látható kis sárga autó egyszerűen ketté törte a beton villanypóznát. Biztos csak anyagfáradás okozta. Vagy a figyelmetlen oszlop kilépett a szabályosan (1?)50-el haladó autós elé. Látva a mentést, eléggé hihetetlen számomra hogy 50-es tempónál így ki lehet szakítani egy ilyen oszlopot. Egy szó mint száz, jól megszivattaa csóka a gyorsforgalmiról lehajtani szándékozókat mivel a rendőrök itt senkit nem engedtek le. Irány a reptér, aztán majd ott vissza lehet fordulni. Aki mega Gyömrői úton ragadt, hát az megszívta.

És végül de nem utolsósorban tahócska Kőbánya Kispest metró állomásról. Sibrik miklós útról lefele Pesterzsébet felé ugye van ott egy zebra ahol elvileg az autósnak meg is kellene állnia ha csalogosok vannak a zebrán. Én megállok, csóka mögöttem kivág a belső sávba és kis hijján elsodorta a gyalogosokat. Majd lassítás nélkül nyomás tovább. Nem az autóson múlt hogy nem kente el egy gyalogos arcát az aszfalton.